Доступність посилання

ТОП новини

Венеціанська комісія оприлюднить висновки по виборчому законодавству України у червні – ЄС


Венеціанська комісія повинна оприлюднити свої висновки щодо змін до виборчого законодавства України у червні. Про це сьогодні на міжнародній конференції у Києві повідомив посол, голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінський.

Зі свого боку, заступник міністра закордонних справ України Андрій Олефіров заявив, що Міністерство юстиції України на початку квітня цього року розробило два документи. «Перший вносить зміни до законодавства на підставі висновків ОБСЄ, які були зроблені за результатами парламентських виборів в Україні 2012 року. Другий документ у разі надання йому позитивного висновку Венеціанською комісією і ухвалення Верховною Радою дозволить провести повторні вибори в тих одномандатних округах, де вони були визнані такими, що не відбулися», – сказав Олефіров.

Посол Томбінський відзначив, що європейська сторона провадить моніторинг, наскільки якісними є законодавчі зміни в Україні, наскільки відповідають європейським стандартам закони, які змінюють українську систему судочинства.
XS
SM
MD
LG