Доступність посилання

ТОП новини

Опоненти екс-мера Черкас не з’явилися на перше судове засідання (ФОТО)


Сергій Одарич, Валентина Теличенко (ц) і Наталія Даньковська
Сергій Одарич, Валентина Теличенко (ц) і Наталія Даньковська
Судове засідання у справі за позовом екс-мера Сергія Одарича до Черкаської міської ради щодо легітимності дострокового припинення його повноважень міського голови Соснівський районний суд переніс на 23 травня за клопотанням відповідача.

На сьогоднішнє судове засідання з’явилися лише представники позивача – екс-мер Сергій Одарич, захисник Валентина Теличенко і юрист Наталія Даньковська.

Натомість сторони відповідача – Черкаської міської ради на суді не було. Як виявилося, її інтереси представлятиме відомий український адвокат, представник інтересів Лесі Гонгадзе, Андрій Федур. Він погодився взяти участь у процесі лише вчора, тому не встигав сьогодні до початку судового засідання приїхати до Черкас.
Противники Одарича біля будинку суду
Противники Одарича біля будинку суду

За словами екс-мера Сергія Одарича, ще вчора він отримав інформацію зі штабу опонентів, що вони проситимуть суд відкласти розгляд справи.

«Опоненти справді сьогодні перебувають у розгубленості, тому що вони не мають жодних юридичних підстав для захисту рішення Черкаської міської ради. Тому сьогодні робота опонентів зводиться в одному напрямку: як зробити так, щоб затягнути судовий процес на місяці і бажано на роки. Щоб не допустити мого повернення на роботу і щоб процес тривав до проведення чергових виборів міського голови і міської ради наприкінці 2015 року», – зауважив Сергій Одарич.

На думку Валентини Теличенко, яка представляє інтереси Сергія Одарича, неявка представників відповідача – це капітуляція. «Усе це дуже-дуже нагадує путч 91-го року. Ми бачимо, що міська рада не може захистити своє рішення, не може пояснити, чому воно законне, на їхню думку. Я переконана в тому, що воно не є законним. У міській раді п’ять юристів. Яка потреба залучати додаткового фахівця з Києва? Звичайно, що тепер тяжко захищати в суді таке рішення. Тепер намагаються знайти якогось чудодійника, який зможе перетворити незаконне рішення в законне. Сумніваюся, що це реально зробити», – зазначила Валентина Теличенко.
Сергій Одарич біля своїх прихильників
Сергій Одарич біля своїх прихильників

Водночас під стінами суду прихильники Сергія Одарича розгорнули мітинг на підтримку екс-мера і скандували «Одарич – наш мер!».

Натомість противники колишнього міського голови із плакатами «Черкаси для черкащан», «Без Одарича наше місто краще», «Ми за нову владу» намагалися перекричати опонентів гаслами «Черкаси – без Одарича!».
XS
SM
MD
LG