Доступність посилання

ТОП новини

Депутати хочуть послухати Захарченка про бійку в центрі Києва


Віталій Захарченко
Віталій Захарченко
Голова Верховної Ради Володимир Рибак направив листа міністрові внутрішніх справ України Віталію Захарченку із запрошенням виступити у вівторок, 21 травня, в парламенті.

«Щодо міністра внутрішніх справ, я підготую листа. Наразі я не знаю, може, він буде у відрядженні. Якщо він на місці, то запрошуватимемо, щоб він дав пояснення і розповів про ситуацію, що склалася під час мітингів у Києві», – сказав спікер після погоджувальної ради парламенту.

За словами Рибака, у вівторок на голосування також буде винесений проект постанови про створення слідчої комісії для розслідування фактів бійки між учасниками мітингів, а також побиття журналістів.

Звіт керівництва Генпрокуратури і СБУ може бути заслуханий у парламенті за результатами роботи цієї комісії, якщо вона дійде висновку про необхідність такого звіту, наголосив спікер.

Внаслідок інциденту в суботу під час акцій у Києві постраждала журналістка «5 каналу» Ольга Сніцарчук і фотограф видання «Коммерсант» Владислав Содель. За інформацією видання «Коммерсант-Украина», в бійці брали участь представники спортивного клубу.
XS
SM
MD
LG