Доступність посилання

ТОП новини

Кабмiн схвалив проект меморандуму про надання Українi статусу спостерiгача в Митному союзі


Уряд України на своєму засiданнi в середу схвалив проект меморандуму з країнами Митного союзу про надання Українi статусу спостерiгача в цьому об’єднаннi, повiдомив український прем’єр-мiнiстр Микола Азаров.

«Ми сподiваємося, що те питання, яке ми ставили перед керiвництвом трьох країн – Росiї, Бiлорусi та Казахстану, – буде розглянуто й вирiшено позитивно. I сьогоднi на засiданнi уряду ми ухвалили вiдповiдний меморандум, опрацьований з урахуванням думки росiйської, бiлоруської та казахстанської сторiн. Статус спостерiгача дасть нам змогу ефективно обстоювати свої iнтереси в Митному союзi», – сказав вiн пiд час зустрiчi з першим заступником прем’єра Бiлорусi Володимиром Семашком, повiдомляється на персональному сайтi Азарова.

Глава уряду також нагадав, що Україна зацiкавлена у спiвпрацi з Митним союзом у форматi «3+1», i на сьогоднi створено урядову робочу групу, яка вивчає нормативну базу союзу. Крiм того, вiн висловив сподiвання, що до кiнця 2013 року буде пiдписано документ про доступ до трубопровiдного транспорту, який передбачено у рамках угоди про зону вiльної торгiвлi в СНД.

23 квiтня Азаров заявив, що Українi вдалося досягти принципової домовленостi про отримання статусу спостерiгача в Митному союзі, який може бути офiцiйно закрiплено на зустрiчi з главами цього об’єднання наприкiнцi травня в Астанi.

Водночас заступник глави Мiнекономрозвитку Росiї Олексiй Лихачов зазначив, що це питання ще не вирiшене.
XS
SM
MD
LG