Доступність посилання

ТОП новини

Українська Гельсінська спілка вимагає відставки голів МВС та Мінінфраструктури


Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко
Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко
Українська Гельсінська спілка з прав людини вимагає відставки міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка і міністра інфраструктури Володимира Козака. Про це зазначено в заяві спілки щодо акції «Вставай, Україно!» 18 травня в Києві.

«За останній тиждень засоби масової інформації рясніють повідомленнями про те, як у Луганську, Запорожжі, Дніпропетровську, інших містах України міліція разом із транспортною службою перешкоджали вільному переміщенню громадян до Києва», – сказано в заяві.

«При цьому мали місце фактичні масові затримки, обшуки, перешкоджання посадкам у потяги, автобуси, літаки. Ці дії «виправдовувалися» то нібито неправильно оформленими транспортними документами, то підозрою про наявність вибухових речовин, а то й зовсім абсурдними обвинуваченнями в перебуванні окремих осіб під дією наркотиків», – мовиться в повідомленні.

«Ми звертаємося до керівництва країни, до усіх політичних і громадських сил: означена вище тенденція вкрай небезпечна для країни. Вона несумісна із задекларованим курсом європейської інтеграції України. Необхідна політична воля і єдність для термінового демонтажу цієї недалекоглядної політики, несумісної з демократичними цінностями Європи. І першим кроком у цьому напрямку має бути негайна відставка міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка і міністра інфраструктури Володимира Козака, які компрометують українську державу» , – зазначено в підсумку.
XS
SM
MD
LG