Доступність посилання

ТОП новини

Уряд затвердив баланс газу, від «Газпрому» тільки 18 мільярдів кубометрів


На сайті Кабінету міністрів у четвер оприлюднили розпорядження уряду про затвердження прогнозного балансу надходження та розподілу природного газу в Україні на 2013 рік, за яким, зокрема, у країні мають використати понад 22 мільярди кубометрів газу власного видобування і тільки 18 мільярдів кубометрів імпортованого, закупленого в російського «Газпрому».

Іще 8 мільярдів кубометрів імпортного газу мають закупити від компанії Ostchem, яку пов’язують із підприємцем Дмитром Фірташем, і 1 мільярд 300 мільйонів – від німецької компанії RWE Supply & Trading GmbH. Загалом має бути імпортовано 27 мільярдів 300 мільйонів кубометрів газу.

Документ із номером 327-р датований іще 29 квітня, хоча попереднє за номером розпорядження 326-р видане 22 травня.

15 травня міністр енергетики і вугільної промисловості Едуард Ставицький говорив про затвердження балансу газу в майбутньому часі і прогнозував, що Україна в 2013 році імпортує з інших країн 30–32,5 мільярда кубометрів газу.

За чинними угодами з «Газпромом», Україна мусить щороку викуповувати й оплачувати певну мінімальну кількість газу, навіть якщо не вибере її. Цю кількість сторони трактують по-різному, але вона більша, ніж згадані в документі 18 мільярдів кубометрів.
XS
SM
MD
LG