Доступність посилання

ТОП новини

Суд не задовольнив позов колишнього мера Черкас щодо його поновлення на посаді (ВІДЕО, ФОТО)


Суд у Черкасах не поновив екс-мера Сергія Одарича на посаді
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:52 0:00

Суд у Черкасах не поновив екс-мера Сергія Одарича на посаді

Соснівський районний суд міста Черкас у четвер увечері відмовив колишньому мерові Черкас Сергієві Одаричу в задоволенні позову до Черкаської міської ради з проханням скасувати рішення достроково припинити його повноваження як міського голови.

Одразу після судового засідання Сергій Одарич заявив: «Рішення абсолютно не є несподіваним. Було очевидно, що на місцевому рівні будуть включені всі важелі впливу на судовий розгляд. Тому ніяких ілюзій щодо результатів розгляду, принаймні у мене, не було. Безумовно, далі буде апеляція».

Представник Одарича у суді правозахисниця Валентина Теличенко також переконана, що рішення суду першої інстанції не є законним.

«Дуже прикро, що сьогодні винесено ще одне рішення, яке свідчить про те, що є дуже багато проблем у судовій гілці влади, а також проблеми, пов’язані з дотриманням основоположних принципів демократії, в нашому випадку – закону «Про вибори», – зауважила Теличенко.

Представник відповідача – Черкаської міської ради адвокат Андрій Федур задоволений рішенням суду. Він вважає, що в цій справі немає серйозної правової проблематики.

«Я переконаний, що тут міг розібратися будь-хто інший. Тут непотрібні величезні знання. Тут проста ситуація. Проста, як гріх», – переконаний Федур.

Розгляд справи за позовом відставленого міського голови Сергія Одарича до Черкаської міської ради тривав упродовж дня. Доки суддя не пішла до нарадчої кімнати ухвалювати рішення, під вікнами суду протестували прибічники та супротивники усуненого мера.

XS
SM
MD
LG