Доступність посилання

ТОП новини

У Луганську відбулася нечисленна вишиванкова хода (ФОТО)


Молоді люди, вдягнені у вишиванки, пройшлися вулицями Луганська, співаючи пісні українською. Акція пройшла в рамках всесвітнього Мегамаршу у вишиванках.

У луганській акції взяли участь 11 людей, здебільшого молодь, але був і один пенсіонер. Серед учасників – кілька журналістів та представників громадських організацій міста. Одна з дівчат розповіла, що одягла сорочку, яку вишила її бабуся.

Про проведення акції інформацію поширювали в соціальних мережах. Організатор вишиванкової ходи у Луганську Олександр Антонов сказав, що сподівався на більшу кількість учасників.

«Для жителів міста це нове явище. У луганців немає прагнення носити вишиванку, попри те, що це дуже красиво, модно і стильно. Також проблема в тому, що вишиванка – це річ недешева. Культура носити вишиванку у Луганську ще не розвинена. Але я сподівався, що сьогодні буде більше учасників, адже у Луганську багато людей, які люблять повеселитися», – зазначив Олександр Антонов.

Здебільшого перехожі посміхалися і реагували здивовано.

У місті подібна акція проводиться вдруге. Торік молоді люди, вдягнені у вишиванки, на День конституції пронесли вулицями Луганська прапор України.
XS
SM
MD
LG