Доступність посилання

ТОП новини

Президент Сирії не говорив прямо про російські С-300


Пускові установки комплексу С-300 в Росії, архівне фото
Пускові установки комплексу С-300 в Росії, архівне фото
Президент Сирії Башар аль-Асад заявив в оприлюдненому в четвер телевізійному інтерв’ю, що Росія нещодавно виконала частину деяких контрактів на постачання зброї, укладених попередніми роками.

При цьому в інтерв’ю, яке передав ліванський телеканал «Аль-Манар», що його контролює союзник влади Сирії, ліванський радикальний ісламістський рух «Хезболла», сирійський президент не говорив прямо, чи ці його слова стосуються російських систем протиповітряної і протиракетної оборони С-300, постачання яких було передбачене одним із таких контрактів.

Іще до виходу інтерв’ю в ефір телеканал «Аль-Манар» розіслав у четвер уривки з його тексту, з яких мало випливати, що Башар аль-Асад прямо підтверджував отримання першої партії систем С-300 з Росії й говорив, що решта прибуде «найближчим часом».

Плани Росії надати владі Сирії комплекси протиповітряної і протиракетної оборони С-300 днями різко критикували у США. У Росії ж заявляли, що Москва залишає за собою право надати сирійській владі системи С-300 за старими контрактами і не має наміру переглядати свою позицію – це буде «чинником стабілізації», бо допоможе стримати можливе зовнішнє втручання в сирійський конфлікт, заявляв заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков.

В Ізраїлі, де звертають увагу, що С-300, розташовані в Сирії, здатні збивати літаки над міжнародним летовищем у Тель-Авіві, міністр оборони Моше Яалон заявляв позавчора, що його країна «знає, що робити», коли російські комплекси С-300 будуть доставлені до Сирії.
XS
SM
MD
LG