Доступність посилання

ТОП новини

У Мінську почалося засідання Ради голів урядів СНД


У столиці Білорусі Мінську розпочалося засідання Ради голів урядів держав – учасниць СНД. Засідання проходить у вузькому складі, потім планується проведення засідання у розширеному складі – за участю членів делегацій країн-учасниць.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко на зустрічі з керівниками делегацій заявив, що сьогодні не йдеться про отримання Україною й Киргизстаном статусу спостерігача в Митному союзі. Ці держави виявили бажання стати спостерігачами в Євразійському економічному союзі, який буде сформовано у 2015 році, наголосив Лукашенко.

Президент Білорусі зауважив, що сьогодні в Мінську підпишуть відповідний меморандум, що дозволяє Україні та Киргизстану брати участь у роботі структур Митного союзу, в Євразійській економічній комісії.

Лукашенко заявив: якщо Україна і Киргизстан виявлять бажання стати членами ЄЕП, а потім Євразійського економічного союзу, то «за цей час вони повинні будуть гарантовано пройти весь шлях». «Без будь-яких обмежень і винятків вони повинні будуть приєднатися до всіх наших домовленостей», – заявив президент Білорусі.
XS
SM
MD
LG