Доступність посилання

ТОП новини

США почали розслідування з приводу «піратства» в Україні


Сполучені Штати Америки розпочали розслідування проти України щодо дотримання прав інтелектуальної власності. Про це йдеться в повідомленні на сайті Торговельного представника США.

Торговельний представник США у своєму щорічному спеціальному звіті помістив Україну на перше місце в списку країн, що не забезпечують ефективної правової охорони інтелектуальної власності. Основні проблеми – використання урядом України піратського програмного забезпечення, піратство в інтернеті, а також непрозоре і нечесне адміністрування і діяльність агентств з управління авторськими та суміжними правами.

«США визначили питання, що викликають серйозну стурбованість щодо поводження України з правами інтелектуальної власності. Ми проведемо консультації з урядом України з приводу дій, які змусили нас почати це розслідування», – цитує сайт слова виконувача обов’язків торговельного представника США Міріам Шапіро.

У повідомленні йдеться, що офіс торговельного представника сподівається отримати інформацію від зацікавлених сторін, щоб 18 липня провести публічні слухання з цього питання.
XS
SM
MD
LG