Доступність посилання

ТОП новини

Чехію заливають рясні дощі, є загроза повені


Сильні і тривалі дощі в Чехії, особливо на півночі й заході країни, призвели до значного підйому рівня води у багатьох річках і водоймах. Тільки протягом останньої доби в цих районах випало від 40 до 70 міліметрів опадів, і дощ не перестає падати.

За останніми повідомленнями в Карловарському і Пльзенському краях під водою вже опинилися окремі населені пункти, поля і дороги. В цих краях гідрометеорологічний центр оголосив третій, найвищий рівень загрози повені.

У Празі також готуються до великої води. В окремих районах столиці річка Влтава вже вийшла з берегів і затопила набережні й моли. Закриваються кав’ярні й ресторани вздовж берегів ріки, зупинена робота річкового транспорту, на якому особливо люблять відпочивати туристи.

На Влтаві закрили шлюзи, рівень води в межах столиці поки що вдається регулювати. Однак кризовий штаб у Празі вже розпочав монтування протиповеневих бар’єрів в окремих районах, щоб у разі повені зменшити шкоду. У Празі в неділю оголошений другий рівень загрози повені, якщо погода не зміниться, в середині дня чекають на третій.

За попередніми прогнозами, зливи в Чехії можуть тривати до кінця неділі чи й понеділка.
XS
SM
MD
LG