Доступність посилання

ТОП новини

У Чехії лютує повінь, є людські жертви


Похмуро і мокро в Чехії вже два тижні. На фото – Карлів міст у центрі Праги вранці 29 травня 2013 року. З того часу ситуація значно ускладнилася
Похмуро і мокро в Чехії вже два тижні. На фото – Карлів міст у центрі Праги вранці 29 травня 2013 року. З того часу ситуація значно ускладнилася
Сильні і тривалі дощі в Чехії – на півночі, заході, а протягом останньої доби і на півдні країни – призвели до значного підйому рівня води у багатьох річках і водоймах. Протягом останніх 24 годин у цих районах випало до 70 міліметрів опадів і дощ не перестає падати.

На захід від Праги у селі Тршебоніце-у-Штєховіц під завалами будинку, підмитого водою, загинула жінка, ще три особи рятувальники розшукують у завалах.

В семи областях Чехії оголошений надзвичайний стан, за останніми повідомленнями, найгірша ситуація в Кралово-Градецькому, Пльзенському, Середньочеському, Устецькому і Південночеському краях. В цих регіонах вода затопила населені пункти, шосе і поля, відбувається евакуація громадян.

Третій, найвищий рівень загрози повені вже оголошений у Празі. В окремих районах столиці Влтава вийшла з берегів, затопивши моли і набережні, також частково і острови. Зокрема, під водою значна частина Стрілецького острова на Влтаві, що в самому центрі Праги.

Кризовий штаб викликав на допомогу Празі рятувальників і добровольців з країв, які дощі оминули, зокрема, з Морави. На допомогу також прийшло військо, 300 солдатів допомагають зводити протиповеневі бар’єри вздовж берегів Влтави, а також евакуювати людей із затоплених районів.

Кризовий штаб закликав власників автотранспорту оминати центр Праги, не виключається також запровадження змін у русі міського транспорту в столиці, зокрема, в роботі метро.

За прогнозами синоптиків, опади можуть тривати ще дві доби.
XS
SM
MD
LG