Доступність посилання

ТОП новини

У Туреччині сталася сутичка з курдськими повстанцями


Група молодих турецьких курдів зі своїм прапором і в одностроях угруповання «Робітнича партія Курдистану», архівне фото
Група молодих турецьких курдів зі своїм прапором і в одностроях угруповання «Робітнича партія Курдистану», архівне фото
Військо Туреччини заявили в понеділок, що курдські повстанці відкрили вогонь по турецьких військових на південному сході країни, неподалік кордону з Іраком. За повідомленням, унаслідок нападу поранений один турецький військовослужбовець, армія відповіла вертолітним ударом.

Це перше повідомлення про сутичку з курдами в Туреччині від часу, коли минулого місяця курдські повстанці в цій країні почали залишати Туреччину і перебиратися на північ Іраку, де теж живуть курди.

Виведення бойовиків є елементом домовленості, яку уклали позаминулого місяця влада Туреччини і ув’язнений лідер курдських повстанців у цій країні Абдуллах Оджалан.

Але повстанці зі збройного сепаратистського угруповання «Робітнича партія Курдистану» попереджали, що припинять виведення своїх сил, якщо зазнають нападу турецьких військ.

Це угруповання, визнане за терористичне цілою низкою країн і міжнародних організацій і заборонене в Туреччині, воює за проголошення держави чи принаймні автономії турецьких курдів на марксистсько-ленінських засадах. У цій боротьбі від 1984 року загинули вже понад 45 тисяч людей.
XS
SM
MD
LG