Доступність посилання

ТОП новини

Туреччина: профспілка організовує страйк на підтримку протестів


Поліція застосовує сльозогінний газ проти демонстрантів в Анкарі, 3 червня 2013 року
Поліція застосовує сльозогінний газ проти демонстрантів в Анкарі, 3 червня 2013 року
Одна з головних турецьких профспілок оголосила дводенний страйк на підтримку антиурядових протестів у кількох містах Туреччини.

Конфедерація профспілок держслужбовців, яка представляє інтереси 240 тисяч працівників, звинуватила уряд у «державному терорі».

Сьогодні вранці знову відбулися сутички між поліцією і демонстрантами в Стамбулі. Влада також підтвердила другу смерть під час протестів у південному місті Антакія.

У Туреччині антиурядові заворушення тривають уже четвертий день. Поліція знову застосовує сльозогінний газ і водомети для розгону протестувальників у Стамбулі та Анкарі.

Прем’єр-міністр Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган, як і раніше, відкидає вимоги про відставку і звинувачує в заворушеннях екстремістів та опозицію.

У понеділок Ердоган перебував із візитом у Марокко. Там він спрогнозував, що в Туреччині невдовзі запанує спокій.

«Події у Туреччині не мають нічого спільного з вирубуванням дерев або реконструкцією парку. Ті, хто програв на виборах, стоять за цими подіями. Демонстрації відбулися не в кожному місті. Ситуація зараз спокійніша. Перш, ніж я повернуся до Туреччини, там запанує спокій», – сказав турецький прем’єр.

Протестувальники звинувачують у зростанні авторитаризму Ердогана і його ісламістську партію, яка прийшла до влади у 2002 році. Масові виступи в Стамбулі минулого тижня розпочалися як акція протесту проти вирубування дерев для забудови одного з центральних парків.
XS
SM
MD
LG