Доступність посилання

ТОП новини

Злодія в законі Како видворили з України – МВС


Співробітники управління боротьби з організованою злочинністю ГУ МВС України в Дніпропетровській області затримали злодія в законі, відомого в кримінальних колах на прізвисько Како.

Про це повідомив ГУБОЗ МВС України в суботу, зазначивши, що в 2013 році це вже одинадцятий «законник», якому спецпідрозділи УБОЗ завадили «господарювати» на території України.

«Затриманий народився в 1950 році, а у 80-х отримав статус злодія в законі. Чоловіка раніше неодноразово притягували до кримінальної відповідальності. Він має широке коло зв’язків у злочинному світі та значний авторитет. За ініціативою Како коронувалися й інші авторитети, такі як Гамлет і Сека», – наголошено в повідомленні.

Прес-служба зазначає, що в Україні злочинець уже не вперше. «Так, наприкінці 2008 року він приїхав у нашу державу й намагався поширити свій кримінальний вплив, однак у лютому 2009 року його видворили до Грузії. У зв’язку з похилим віком і незадовільним станом здоров’я на батьківщині його не заарештували, запропонувавши добровільно залишити країну», – сказано в повідомленні.

Відтак Како переїхав до Німеччини, де проходив курс лікування і дбав про підконтрольні етнічні злочинні угруповання, які виїхали до країн Європи.

Цього року «законник» знову нелегально прибув в Україну й намагався встановити контакти з місцевим криміналітетом.

«Однак утілити в життя свої злочинні наміри йому так і не вдалося, оскільки його затримали убозівці. Тепер Како вже видворили за межі території України з подальшою забороною в’їзду терміном на п’ять років», – наголошує прес-служба.
XS
SM
MD
LG