Доступність посилання

ТОП новини

Конгресмен зі США почав із України нову програму боротьби з торгівлею людьми


Кріс Сміт, архівне фото
Кріс Сміт, архівне фото
Конгресмен зі США Кріс Сміт започаткував у понеділок у Києві нову програму боротьби з торгівлею людьми, розраховану на працівників аеропортів. Працівники авіаційного сектора в Україні першими в Європі почали навчання, як визначати потенційних жертв торгівлі людьми, повідомила Парламентська асамблея Організації з безпеки і співпраці в Європі.

«Авіакомпанії, працівники готелів і транспорту перебувають в унікальному становищі з огляду на можливість визначати можливих жертв, щоб їм можна було допомогти», – заявив Кріс Сміт, який є спеціальним представником Парламентської асамблеї ОБСЄ з питань торгівлі людьми.

У занятті, яке відбулося в Міністерстві інфраструктури, взяли участь близько 30 представників авіаційної адміністрації України, Міністерства соціальної політики, Інтерполу і юридичних експертів уряду, мовиться в повідомленні. Учасники вчилися, як визначати потенційних жертв торгівлі людьми і як повідомляти правоохоронців про свої підозри, при цьому не порушуючи громадянських свобод і якомога менше втручаючись у графік польотів чи руху транспорту.

Крім того, Сміт оголосив у понеділок свій проект резолюції Парламентської асамблеї ОБСЄ про пильність до жертв торгівлі людьми, яка має закликати інші країни запровадити схожі навчальні курси.

Цей проект асамблея має розглянути на сесії, що розпочнеться наприкінці цього місяця.
XS
SM
MD
LG