Доступність посилання

ТОП новини

Янукович закликав долати бар’єри на шляху до об’єднаної Європи


Віктор Янукович прибуває на саміт у Братиславі, 13 червня 2013 року
Віктор Янукович прибуває на саміт у Братиславі, 13 червня 2013 року
Президент Віктор Янукович у виступі на саміті голів держав країн Центральної Європи у Братиславі у Словаччині закликав сьогодні «разом долати бар’єри скрізь, де тільки можливо», щоб подолати нині наявний «протиприродний бар’єр» і «головну лінію поділу, яка сьогодні існує в Європі і штучно розділяє саме наш регіон – на ЄС і не-ЄС».

«Об’єднана Європа – це цивілізаційно-історичний вибір України, за яким стоїть потужна підтримка всіх верств українського суспільства та переважної більшості основних політичних сил», – цитує Януковича прес-служба президента.

За його словами, підписання угоди про асоціацію України з Європейським союзом, «історичного документа», обопільно вигідне для обох сторін і є в їхніх інтересах. Янукович висловив сподівання, що «спільними зусиллями нам вдасться забезпечити укладення цієї важливої для усіх сторін угоди під час саміту «Східного партнерства» у Вільнюсі в листопаді цього року».

На думку президента, повноцінна інтеграція України до ЄС – це «досі не використаний потенціал економічного зростання для Європи, зміцнення загальноєвропейської стабільності та безпеки». «Приєднання внутрішнього ринку України, її виробничих та сільськогосподарських потужностей до європейського економічного простору матиме суттєвий позитивний вплив на загальноєвропейську економічну ситуацію та допоможе процесові виходу Європи з кризи», – вважає він.

За словами Януковича, Україна довела свою здатність ефективно співпрацювати у широкому європейському контексті. А продовження процесу розширення ЄС, який би передбачав включення України до єдиного європейського політичного і економічного простору, є важливим інструментом подолання нинішньої глобальної фінансово-економічної кризи, заявив він.

Президент Віктор Янукович перебуває сьогодні з робочим візитом у Словаччині, в перебігу якого бере участь у роботі 18-го саміту голів держав Центральної Європи у Братиславі на тему «Стратегія зростання для посткризового відновлення».
XS
SM
MD
LG