Доступність посилання

ТОП новини

«Фронту змін» і партії «Реформи і порядок» варто було б заявити про саморозпуск – Одарченко


Потенційно небезпечним моментом в об’єднанні опозиції є те, що партії «Фронт змін» і «Реформи і порядок», які оголосили про приєднання до «Батьківщини», не заявили про саморозпуск. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявив голова київського осередку «Батьківщини», народний депутат Юрій Одарченко.

«Згідно із законодавством, приєднання може бути тільки шляхом вступу окремих людей на індивідуальній основі. Спочатку мусили би відбутися з’їзди «Фронту змін» і партії «Реформи і порядок» із рішенням про ліквідацію цих партій шляхом саморозпуску. Після цього мав би відбувся вступ людей на індивідуальній основі в «Батьківщину». Наскільки я поінформований, таких з’їздів в інших партіях не відбувалося. Тобто вони існуватимуть юридично і надалі. Я вбачаю в цьому серйозну небезпеку, що ці партії залишаться без потужного керівництва. Вони можуть потрапити під вплив влади», – зазначив Юрій Одарченко.

За його словами, показово, що депутат В’ячеслав Кутовий, який днями вийшов із фракції «Батьківщина», вже оголосив про намір очолити «Фронт змін».
XS
SM
MD
LG