Доступність посилання

ТОП новини

Єгипет перервав зв’язки зі владою Сирії


Мухаммад Мурсі, архівне фото
Мухаммад Мурсі, архівне фото
Президент Єгипту Мухаммад Мурсі заявив у суботу, що перервав усі офіційні зв’язки своєї країни з владою президента Сирії Башара аль-Асада.

За його словами, Єгипет закриває посольство Сирії в Каїрі і відкликає свого тимчасового повіреного у справах із Дамаска.

При цьому Мурсі закликав світову спільноту запровадити над Сирією зону заборони польотів для сирійської урядової авіації, щоб захистити прихильників сирійської опозиції від повітряних ударів, і звинуватив держави світу в тому, що цього досі не зробили. «Сирійський народ зазнає винищення і планових етнічних чисток, і цю кампанію підгодовують регіональні і світові держави, яким байдужа доля сирійського громадянина», – сказав він.

Виступаючи в Каїрі перед релігійними діячами сунітської течії ісламу, президент Єгипту також наголосив, що шиїтський ісламістський войовничий рух «Хезболла» з Лівану мусить вивести з Сирії своїх бійців, які воюють там на боці сирійської влади.

«Це серйозні слова: «Хезболлі» немає місця в Сирії», – сказав Мурсі, виходець із поміркованого ісламістського сунітського руху «Мусульманське братство».
XS
SM
MD
LG