Доступність посилання

ТОП новини

В Україні економічна криза – експерт


Олександр Пасхавер
Олександр Пасхавер
В Україні економічна криза, заявив в ефірі Радіо Свобода президент Центру економічного розвитку Олександр Пасхавер.

«Мабуть, я не помилюся, якщо скажу, що 3 квартали вже падіння ВВП і більше року падіння промисловості. Це і є криза», – сказав експерт.

«І можу сказати, що не тільки у нас, але й у Європі криза. Але якщо ви порівняєте, наприклад, нас з іншими країнами СНД, для яких такі ж умови, то ми найгірші. Тому це треба зрозуміти. А технічні прийоми щодо виконання бюджету, то це не міняє суті справи», – сказав Олександр Пасхавер.

Зі свого боку, заступник директора Національного інституту стратегічних досліджень Ярослав Жаліло зауважив, що в Україні, швидше, можна говорити про спад.

«Все-таки ми можемо говорити, що у нас спад. Говорити, що у нас криза? Криза – це все-таки ситуація, коли формується недієспроможність механізму», – сказав експерт.

«Тому я поки що не говорив би, що криза. Ми говоримо, що у нас депресія. Криза – це коли у другій половині 2008 року виникла у нас ситуація, коли механізм, який був орієнтований на потужний потік експорту, раптом зупинився. Отоді виникла неспроможність механізму. На сьогоднішній день принципової зміни, скажімо, проти 2011 року, у нас не відбулося.Зменшився зовнішній потік», – заявив Ярослав Жаліло.
XS
SM
MD
LG