Доступність посилання

ТОП новини

В Азарова ЄС порівняли з «Титаніком»


Валерій Мунтіян
Валерій Мунтіян
Запрошення до участі України в Євросоюзі без участі в Митному союзі є запрошенням на «Титанік». Про це заявив урядовий уповноважений України з питань співпраці з Росією, державами-учасниками СНД, ЄврАзЕС та іншими регіональними об’єднаннями Валерій Мунтіян під час Петербурзького міжнародного економічного форуму в Росії.

«Для мене побудова Євразійського економічного союзу – це побудова нового Ноєвого ковчега, на нас дивиться весь світ. А запрошення України в зону вільної торгівлі і в Європейський союз у таких умовах, без участі в Митному союзі і Єдиному економічному просторі, на мою думку – це запрошення на «Титанік», – сказав Мунтіян.

За його словами, світ стоїть на порозі хаосу, і для того, «щоб не допустити броунівського руху, глави трьох держав зробили дуже правильний вибір – вони показали головний вектор». «За Євразійським економічним союзом майбутнє, і Україна бачить себе в цьому союзі», – наголосив урядовий уповноважений.

Мунтіян наголосив, що всі наукові розрахунки, математична і економічна моделяція, експертні оцінки говорять про те, що Україна повинна бути в Євразійському економічному союзі. «Європейський союз 7 років у рецесії, за темпами розвитку на 191-му місці», – сказав він.

31 травня прем’єр України Микола Азаров і голова Євразійської економічної комісії, керівного органу нинішнього Митного союзу, Віктор Христенко підписали меморандум про поглиблення взаємодії між ЄЕК і Україною. Меморандум передбачає надання Україні можливості мати представника в ЄЕК і отримати статус спостерігача в майбутньому ЄЕС.

Валерій Мунтіян, обіймаючи посаду уповноваженого уряду України, вже не вперше публічно висловлюється за євразійську інтеграцію держави і критикує ідею європейської інтеграції, яка є офіційним курсом України.
XS
SM
MD
LG