Доступність посилання

ТОП новини

Літак з тілами альпіністів з Пакистану прибуде до Харкова завтра вранці – керівник альпклубу


Лікарі і рятувальники перевозять тіла загиблих до моргу в Ісламабаді, 23 червня 2013 року
Лікарі і рятувальники перевозять тіла загиблих до моргу в Ісламабаді, 23 червня 2013 року
Трьох харківських альпіністів, які загинули під час нападу вночі з 22 на 23 червня, в п’ятницю доставлять літаком до Харкова. Про це Радіо Свобода повідомив президент обласної федерації скелелазіння й альпінізму Геннадій Копейка.

Харківські спортсмени, що були в іншому таборі, через що і залишилися живими, прибудуть одним літаком разом із загиблими.

«Увечері хлопці вантажаться у літак і вилітають. Літак пакистанський, і він розвозить тіла в Словаччину, Литву, Москву, а потім у Харків. Прибуття авіаборту очікують о п’ятій ранку», – розповів Копейка.

Водночас, за даними прес-служби облдержадміністрації, журналістів скликають до аеропорту на 2 ночі.

Поховання трьох альпіністів Ігоря Свергуна, Бадаві Кашаєва і Дмитра Коняєва планується у неділю 30 червня. За словами керівника харківського альпклубу, в організації поховання допомагає обласна і місцева влада.

Напад на альпіністів стався у базовому таборі біля дев’ятої найвищої вершини світу Нанґа-Парбат, ця місцевість на півночі підконтрольної Пакистанові частини Кашміру вважалася цілком безпечною для іноземців. Внаслідок нападу, крім трьох українців, загинули ще сім іноземців і один пакистанець.

Відповідальність за напад узяли на себе пакистанські таліби, які заявили, що створили спеціальний підрозділ для вбивств іноземців, щоб домогтися від США припинити удари по них із безпілотних літаків.
XS
SM
MD
LG