Доступність посилання

ТОП новини

Президент Польщі вшанує жертв Волинської трагедії в Луцьку – ЗМІ


Броніслав Коморовський
Броніслав Коморовський
Польський президент Броніслав Коморовський 14 липня приїде на Волинь. Глава польської держави візьме участь у заходах, присвячених 70-річчю Волинської трагедії, які відбуватимуться у Луцьку. Про це, посилаючись на джерела, наближені до президентського оточення, повідомило Польське агентство преси (PAP).

За даними цього агентства, польська сторона розраховує на те, що в луцьких урочистостях братиме участь й український президент Віктор Янукович. Як інформують польські медіа, питання про ймовірну участь Януковича в заходах у Луцьку обговорюватиметься під час зустрічі президентів Польщі та України, що відбудеться у середу, 3 липня, в польському місті Вісла.

Як повідомляє PAP, оточення польського президента вважає, що «спільна присутність президентів Польщі й України у Луцьку матиме більше значення, ніж односторонні жести з боку президента Коморовського».

Підтверджень інформації агентства PAP із інших джерел наразі немає.

11 липня президент Броніслав Коморовський візьме участь в заходах, присвячених 70-річчю Волинської трагедії, які відбуватимуться у Варшаві.

Минулого місяця Сенат Польщі ухвалив заяву з приводу 70-річчя Волинської трагедії, в якій трагічні події 1943-го названі «етнічною чисткою з ознаками геноциду».

На Волині в 1943–1944 роках пройшли взаємні винищення українців і поляків, які стали продовженням довгого українсько-польського протистояння. Цей конфлікт загострила Друга світова війна і спровокувала етнічне протистояння на землях спільного проживання українців і поляків (Волинь, Східна Галичина, Холмщина, Підляшшя, Надсяння, Лемківщина). Постраждало мирне населення. Екстремістські сили досі використовують цей конфлікт для розпалювання ворожнечі.
XS
SM
MD
LG