Доступність посилання

ТОП новини

В Азербайджані об’єднана опозиція висунула спільного кандидата на президента


Рюстам Ібрагімбайов, архівне фото
Рюстам Ібрагімбайов, архівне фото
В Азербайджані Національна рада демократичних сил, яка об’єднує низку опозиційних сил, висунула сьогодні відомого сценариста Рюстама Ібрагімбайова своїм кандидатом на посаду президента на виборах, що мають відбутися в жовтні. (Його ім’я іноді наводять у російському спотворенні як «Рустам Ібраґімбеков».)

Об’єднана опозиція також вирішила, що в разі обрання її кандидат залишиться на посаді тільки два роки, протягом яких Національна рада збирається створити «уряд національної довіри» і здійснити конституційні і виборчі реформи. За цими реформами мали б бути зменшені повноваження президента й розширені повноваження парламенту і заснована справді незалежна система судочинства.

Владна в Азербайджані партія «Новий Азербайджан» іще майже місяць тому висунула президента країни Ільгама Алієва кандидатом на цю ж посаду на третій термін поспіль. Він незмінно керує Азербайджаном із 2003 року, змінивши на президентстві свого батька Гейдара Алієва, і через референдум влаштував зняття обмежень на безперервне перебування на президентській посаді.
XS
SM
MD
LG