Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада ратифікувала конвенцію про податки з Кіпром


Верховна Рада ухвалила в четвер закон про ратифікацію конвенції між урядом України і урядом Республіки Кіпр про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи, а також протоколу до неї.

За це проголосували 244 народні депутати, жоден не голосував проти й не утримався, але ще 108 присутніх депутатів не взяли участі в голосуванні. За ратифікацію проголосувала більшість регіоналів і комуністів і частина позафракційних. Депутати з «Батьківщини», УДАРу і «Свободи» не голосували чи були відсутні.

Ці конвенція та протокол, підписані 8 листопада 2012 року, як повідомила прес-служба парламенту, спрямовані на створення ефективної двосторонньої договірно-правової бази для уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи.

Від моменту набрання цією конвенцією чинності припинить діяти нині чинна у відносинах України й Кіпру угода між урядом СРСР та урядом Кіпру про уникнення подвійного оподаткування доходів та майна, підписана ще 1982 року.

Минулого місяця спроба ратифікувати цю конвенцію у Верховній Раді не вдалася через спротив опозиції, яка заявляла, що вважає цю домовленість невигідною для України.
XS
SM
MD
LG