Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуророві доповіли про розслідування подій у Врадіївці


Керівники Міністерства внутрішніх справ і Служби безпеки України доповіли генеральному прокуророві Вікторові Пшонці попередню інформацію про службові розслідувань подій у Врадіївському районі Миколаївської області, повідомила у п’ятницю пресова служба Генпрокуратури.

Як сказав Пшонка, ані органи прокуратури, ані органи внутрішніх справ не допустять ніяких «репресій» щодо мешканців Врадіївського району, мовиться в повідомленні відділу зв’язків із засобами масової інформації Генпрокуратури.

За цим повідомленням, станом на п’ятницю спеціальна комісія МВС продовжує роботу у Врадіївському районі, також із перевіркою до Миколаївської області виїхала група співробітників центрального апарату Генпрокуратури.

Щодо стану кримінальних проваджень, які розслідуються стосовно працівників міліції через побиття та зґвалтування 29-річної мешканки Врадіївського району, то станом на п’ятницю рішеннями судів арештовані три особи, які підозрюються у скоєнні цього злочину. Крім того, у п’ятницю за клопотанням прокуратури суд арештував і четвертого затриманого – заступника начальника Врадіївського РВ УМВС України, якого підозрюють у намаганні приховати злочин та перевищенні службових повноважень.

У кримінальному провадженні, зареєстрованому органами внутрішніх справ за фактом нападу на Врадіївський райвідділ, досудове розслідування проводять органи міліції.

Начальник УМВС в області наразі усунений від займаної посади, начальник міліції Врадіївського району звільнений. Також наказом генпрокурора звільнений прокурор Врадіївського району за неналежне виконання професійних обов’язків.

Перевірка інформації про начебто намагання фальсифікувати медичні висновки стосовно стану здоров’я потерпілої встановила, що ці заяви не підтвердилися: медики лікарні, до якої була доправлена потерпіла, не проводили судово-медичних оглядів і не робили висновків щодо характеру її тілесних ушкоджень, повідомили в Генпрокуратурі.
XS
SM
MD
LG