Доступність посилання

ТОП новини

Перше етно-еко-поселення на Дніпропетровщині відкрили фестивалем


На Дніпропетровщині, у покинутому селі Раковому Синельниківського району, у неділю відбувається етнофестиваль «Стопудівка». Фестиваль у селі, яке наразі відроджує дніпропетровська молодь, зібрав близько тисячі відвідувачів.

За даними організаторів, таким чином гості дали офіційний старт Стопудівці як етно-екопоселенню, призначеному для молодіжного «зеленого» туризму. Фестиваль поєднав в собі оздоровчі, спортивні, музичні, екологічні, освітні, виставкові та інші культурно-розважальні та культурно-просвітницькі програми в стилі «етно».

«Ідея не нова, зараз схожі етно-екопоселення розвиваються по всій країні. Мої друзі, відпочиваючи в одному з таких поселень, загорілись ідеєю створити таке саме місце для молоді під Дніпропетровськом. Ми вирішили розвивати цей проект тут. «Стопудівка» – це найбільший проект молоді Дніпропетровська. Це величезний майданчик для фестивалів формату Open-Air у Дніпропетровській області», – розказали Радіо Свобода Олександр Коротков, один із організаторів дійства.

У триденній програмі фестивалю – велика музична програма за участі молодіжних гуртів із Києва, Дніпропетровська, Харкова, Одеси. Окрім головної сцени, яку волонтери, до речі, спеціально зробили з екологічно чистого матеріалу – дерева, функціонує театральний та кіномайданчик, ярмарок, зона майстер-класів. Народні майстри вчать усіх охочих плетінню вінків, розпису рушників, гончарній справі, створенню ляльок-мотанок та інших домашніх оберегів.

Фестиваль у Стопудівці завершиться в неділю ввечері. Опісля у селі щовихідних планують проводити різноманітні творчі заходи.

Рік тому кілька молодих людей Дніпропетровська почали рух за відродження покинутого села Ракового. Стіни хат у селі розмалювали в українському стилі, нові будівлі створюють з екологічно дружніх матеріалів – дерева, сіна, глини. Наразі до молодих людей, засновників етно-еко-поселення, приєднались близько 200 волонтерів, яким до вподоби ідея життя та відпочинку в екологічно чистій зоні.
XS
SM
MD
LG