Доступність посилання

ТОП новини

СОТ розгляне претензії до України з боку Японiї, ЄС, США та інших країн


Порядок денний засiдання Ради з торгiвлi товарами Свiтової органiзацiї торгiвлi (СОТ), призначеного на 11 липня, мiстить одразу три пункти з претензiями iнших країн до України. Згiдно з документом, наявним в агентства «Iнтерфакс-Україна», Японiя, зокрема, зробить заяву щодо введених Києвом мит на iмпорт автомобiлiв. На порядку денному також запит вiд ЄС та США щодо введеної Україною квоти на iмпорт коксiвного вугiлля.

Окрiм того, Києву доведеться вiдповiдати на претензiї одразу цiлої групи країн у зв’язку з його намiрами переглянути 371 тарифну позицiю у рамках статтi XXVIII GATT 1994. У порядку денному зазначено, що вiдповiднi заяви подали ЄС, країни ASEAN, Австралiя, Канада, Чилi, Єгипет, Гватемала, Китай i Гонконг, Iсландiя, Iзраїль, Японiя, Корея, Мексика, Нова Зеландiя, Норвегiя, Туреччина та США.

Російська Федерація планує обкласти додатковим спеціальним митом імпорт з України вугілля, шоколаду і скла у відповідь на запровадження Києвом спеціального мита на імпорт автомобілів.

Туреччина в рамках норм СОТ вже зарезервувала за собою право з 12 липня цього року обкласти 23% митом імпорт українських волоських горіхів у відповідь на обмеження Україною імпорту автомобілів.

14 березня 2013 року Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі ухвалила рішення про запровадження спеціального мита на імпорт автомобілів у розмірі 6,46% на автомобілі з об’ємом двигуна більш як 1000 кубічних сантиметрів, але не більш як 1500 кубічних сантиметрів, і 12,95% на автомобілі з об`ємом двигуна більш як 1500 кубічних сантиметрів, але не більш як 2200 кубічних сантиметрів.
XS
SM
MD
LG