Доступність посилання

ТОП новини

Чехія має новий тимчасовий уряд


Президент Чеської Республіки Мілош Земан та новопризначений прем’єр-міністр Їржі Руснок, Прага, 10 липня 2013 року
Президент Чеської Республіки Мілош Земан та новопризначений прем’єр-міністр Їржі Руснок, Прага, 10 липня 2013 року
У середу президент Чеської Республіки Мілош Земан призначив новий склад уряду – дванадцятий в історії цієї країни. Очолив уряд економіст Їржі Руснок, його заступником і міністром фінансів став Ян Фішер, який у 2009 році теж був прем’єр-міністром уряду. Ян Фішер цього року також балотувався на посаду президента, але до другого туру президентських виборів не потрапив.

До складу нового уряду Чехії увійшли 14 міністрів, на один менше від попереднього. Новий кабінет міністрів призначений після падіння уряду прем’єр-міністра Петра Нечаса, проти якого прокуратура порушила кримінальну справу за звинуваченнями у корупції.

Від нинішнього дня – 10 липня – розпочався відлік 30 днів, протягом яких новий уряд має здобути довіру парламенту, однак не всі політичні партії, включно з найбільшою, правоцентристською Громадянсько-демократичною партією, його підтримують.

Водночас про-ліва Соціально-демократична партія Чехії вже заявила, що 17 липня на надзвичайному засіданні парламенту намагатиметься розглянути питання про розпуск парламенту і призначення позачергових виборів.
XS
SM
MD
LG