Доступність посилання

ТОП новини

Україна реформуватиме військову освіту за стандартами НАТО – посол Долгов


НАТО підтримує військову освіту у країнах-партнерах, включно з Україною. Експерти альянсу консультуватимуть українських колег у процесі реформування військової освіти у державі. Про це сьогодні повідомив посол України при НАТО Ігор Долгов, виступаючи на конференції з нагоди Дня НАТО в Україні.

«Відкриваються нові галузі у сфері співпраці України з НАТО, найбільша з них – це військова освіта. Уряд затвердив програму продовження оборонної реформи до 2017 року. Вона передбачає подальше скорочення чисельності армії, а отже, ще більш нагальним стає питання чому, як, коли вчити нових офіцерів українських Збройних сил. Очевидно, ми прагнемо до того, щоб стандарти військової освіти були найсучаснішими, найкращими», – каже Долгов.

НАТО ухвалило програму удосконалення військової освіти (DEEP) у 2012 році, її мета – налагодити зв’язок між освітянами країн-членів альянсу і країн-партнерів, щоб удосконалити програми і методики навчання військових.

Державна комплексна програма розвитку і реформування Збройних сил України передбачає модернізацію військової освіти. Як заявив у червні цього року міністр оборони Павло Лебедєв, «головною метою програми є, у першу чергу, підготовка командного складу Збройних сил від лейтенантів до вищих офіцерів».
XS
SM
MD
LG