Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську вимагають оштрафувати віце-прем’єра Вілкула


Олександр Вілкул, архівне фото
Олександр Вілкул, архівне фото
Громадські активісти Дніпропетровська подали заяву до ДАІ на віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула через порушення ним правил дорожнього руху. Про це сьогодні повідомили активісти громадського руху «ЗОВ» («Закон один для всіх»), який діє у Дніпропетровську понад два роки.

За даними громадських активістів, цими вихідними під Дніпропетровськом було відкриття рок-фестивалю Best City, на який з’їхалися байкери з усіх куточків України та з-за кордону.

Як зазначили в «ЗОВі», від центру Дніпропетровська до місця проведення фестивалю колона мотоциклістів на чолі з віце-прем’єра-міністром України проїхала близько 20 кілометрів: увесь цей час Олександр Вілкул їхав без мотошолому на мотоциклі «Harley Davidson», а інспектори ДАІ, що супроводжують колону, не реагували на це. До своєї заяви активісти долучили фото прем’єра під час руху на чолі мотоколони.

«Ми хочемо, щоб його покарали штрафом, аби іншим було неповадно, аби він не показував поганий приклад іншим. Він їхав без шолома і за ним чимало байкерів теж їхало без шоломів. Штраф справді смішний, але це справа принципу», – сказав Радіо Свобода у понеділок керівник «ЗОВу» В’ячеслав Поїздник.

За рух на мотоциклі без шолому в Україні передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від 51 до 85 гривень.

Минулої п’ятниці у Дніпропетровську стартував триденний рок-фестиваль Best City, на якому колона байкерів на чолі з Олександром Вілкулом встановила рекорд. За повідомленням Дніпропетровської облдержадміністрації, «більше тисячі байкерів з 6 країн встановили новий рекорд України за кількістю мотоциклістів, що беруть участь в одній колоні».
XS
SM
MD
LG