Доступність посилання

ТОП новини

Голові слідчої комісії щодо побиття журналістів не надають інформацію про 18 травня


Голові тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування подій 18 травня з побиттям журналістів у Києві, народному депутатові України від ВО «Батьківщина» Віталієві Яремі не надають повної інформації по справі. Про це в ефірі Радіо Свобода сказав сам депутат і колишній очільник київської міліції.

За його словами, БТР, який опинився на вулиці Інститутській під час мітингів, пропустили туди саме працівники міліції. Проте як голова слідчої комісії він не має допуску для перевірки цих фактів та розслідування справи і на запити міністрові внутрішніх справ відповіді не отримує.

«Я пишу запити міністрові внутрішніх справ, прошу його включити до розслідування мене особисто. Я маю таке право – вимагати від керівника виконавчого органу брати участь у перевірці тих фактів, які вказані у моєму депутатському зверненні або депутатському запиті», – сказав він.

Як стверджує депутат, молодики, які напали на журналістів Ольгу Сніцарчук та Влада Соделя, «діяли за підтримки працівників міліції».

«Це жахливі речі, і одна із, на мій погляд, проблем сьогоднішнього керівництва МВС – це якраз прикриття цих негідників, тобто працівників міліції, які вчиняють злочини, а керівництво МВС займає їхню позицію, старається вигородити їх з тієї чи іншої ситуації», – сказав він.

18 травня невідомі молодики напали на журналістку телевізійного «5-го каналу» Ольгу Сніцарчук і фотокореспондента газети «Комерсант» Влада Соделя під час висвітлення подій, що відбувалися поруч з акцією опозиції на Софійській площі.
XS
SM
MD
LG