Доступність посилання

ТОП новини

Луценко назвав події Врадіївки закінченням цілої епохи


Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає, що події у Врадіївці – «це не просто сигнал, це не тільки трагедія, це ознака того, що закінчується ціла епоха».

Як сказав політик в ефірі Радіо Свобода, зараз міліція – одна із найкорумпованіших сфер суспільного життя, а правоохоронні органи чинять незаконні дії і в робочий, і в неробочий час, однак це треба зупинити.

«Саме через такі дії правоохоронних органів і маємо черговий феномен найбільшої небезпеки правоохоронних органів. Тож є необхідність говорити не тільки про покарання винних, треба запропонувати злам системи, яка до цього призвела», – констатує Юрій Луценко.

Тому, стверджує Луценко, Україні необхідна повна люстрація правоохоронної системи.

Луценка затримали 25 грудня 2010 року, а через кілька днів за рішенням суду його заарештували. Екс-глава МВС відбував покарання за скоєння низки посадових злочинів в Менській колонії на Чернігівщині з кінця серпня 2012 року. Згодом, у липні 2012 року, Європейський суд з прав людини встановив, що досудовий арешт екс-глави МВС порушував права людини. 7 квітня президент Віктор Янукович підписав указ про помилування Луценка, і в той же день він вийшов з колонії.
XS
SM
MD
LG