Доступність посилання

ТОП новини

«Беркут» розігнав мітинг на майдані Незалежності


Врадіївську ходу «Беркут» вигнав із майдану Незалежності
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:27 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Близько півночі «Беркут» розігнав мітинг проти свавілля міліції на майдані Незалежності у Києві. Як повідомили очевидці Радіо Свобода, є затримані. Їхня кількість наразі не відома.

За даними кореспондента Радіо Свобода, в розгоні близько двохсот протестувальників брали участь близько тисячі правоохоронців. Вони оточили майдан подвійним кільцем.

«Беркут» по одному висмикував протестувальників і виносив їх за руки і ноги. Одному з учасників мітингу стало зле. Під час тисняви, за повідомленнями, дісталося камері телевізійного «5-го каналу» та одному з київських фотокореспондентів.

За даними агенції УНІАН, представник київського управління благоустрою з 23:15 намагався вручити учасникам мітингу повідомлення про незаконність встановлення наметів.

Перед сутичкою люди стали в коло, співали гімн України і кричали «зрадники у погонах», «Слава Україні, смерть ворогам», «зека геть».

У четвер увечері у Києві пройшла акція проти свавілля правоохоронців, частина учасників якої хотіла ночувати у наметах в центрі Києва.

Акція «Врадіївська хода» розпочалася 7 липня після групового зґвалтування 29-річної жінки на Миколаївщині, яка впізнала в нападниках двох місцевих міліціонерів.

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко у четвер назвав цю акцію «політизованою».
XS
SM
MD
LG