Доступність посилання

ТОП новини

Координатор Врадіївської ходи: наш мітинг – безстроковий


Врадіївську ходу «Беркут» вигнав із майдану Незалежності
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:27 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Врадіївську ходу «Беркут» вигнав із майдану Незалежності

Київ – Незважаючи на розгон антиміліцейського мітингу на майдані Незалежності у Києві, Врадіївська хода довела свою ефективість, оскільки «в очах людей з’являється надія», наголосив у інтерв’ю Радіо Свобода один з неформальних лідерів акції Василь Любарець. За його словами, ця акція є безстроковою.

– Пане Любарець, скільки учасників було затримано і чи є постраждалі?

– Постраждали усі люди, які були на майдані, маю на увазі, звичайно, морально постраждали, оскільки громадяни прийшли шукати справедливості саме від міліції. А міліція ще раз підтвердила, що це не поодинокі випадки, а система, яка працює безвідмовно. Затримали вісьмох учасників, одна людина потрапила у лікарню, а зараз, наскільки мені відомо, їх вже відпустили.

– Ви свідомо відмовилися від політичних прапорів і заявили, що мітинг на Майдані пройде лише під державними прапорами…

– Від партійних прапорів ми відмовилися ще перед початком нашої ходи. Хоча ще у Врадіївці я запропонував взяти участь у ході двом депутатам від «Свободи», панові Наливайченку і панові Смирнову, який балотується по 132-му округу. Вони всі мене підтримали, але, на жаль, ніхто з них не долучився і нічим нам не допоміг. Від початку була умова, що до ходи ми запрошуємо громадян-партійців, а не партійців-громадян, без відповідної символіки. Тому що головний месидж: ми ідемо, ми – господарі на цій землі, а всі політики і влада – це наші слуги. А так виходить нонсенс, що слуги народу нам же і заявляють, що нам робити.

– Які Ваші подальші кроки?

– Я скоро повертаюся на майдан, ми оголосили, що наша акція – безстрокова. За своєю формою вона перебуває у віртуально-реальному стані. Коли вважаємо за потрібне, ми будемо з’являтися і розходитися, але сама акція буде тривати.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG