Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр Ізраїлю попередив, що переговори з палестинцями будуть складні


Біньямін Нетаньягу, архівне фото
Біньямін Нетаньягу, архівне фото
Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив у неділю, що плановані переговори з палестинцями будуть складні.

При цьому будь-які домовленості, досягнені на таких переговорах, мають затверджуватися на референдумі, заявив прем’єр на початку щотижневого засідання свого кабінету.

У суботу апарат Нетаньягу оприлюднив його письмову заяву, що поновлення переговорів із палестинцями становить для Ізраїлю життєво важливий стратегічний інтерес, і спроба покласти край конфліктові між Ізраїлем і палестинцями важлива вже сама по собі.

У суботу ж член ізраїльського уряду Юваль Штайніц наголошував, що Ізраїль не прийняв передумов палестинців для поновлення переговорів, серед яких була вимога зупинити будівництво в єврейських поселеннях.

У п’ятницю державний секретар США Джон Керрі заявляв, що делегації Ізраїлю і палестинців на мирних переговорах між ними домовилися зустрітися й обговорити шляхи поновлення цих переговорів.

Близькосхідні мирні переговори перервалися 2010 року через питання про нове будівництво в єврейських поселеннях на Західному березі Йордану і у Східному Єрусалимі. Того року зірвалася спроба поновити близькосхідний мирний процес, який перебуває у глухому куті ще з 2008-го.
XS
SM
MD
LG