Доступність посилання

ТОП новини

Знайшли тіла всіх рибалок, загиблих в Азовському морі – МЗС


У Міністерстві закордонних справ України повідомляють, що станом на понеділок знайшли тіла всіх чотирьох рибалок, які загинули після зіткнення баркаса і катера берегової охорони прикордонної служби Росії в Азовському морі.

«Станом на зараз ми можемо говорити про те, що загинули четверо громадян України внаслідок цього інциденту, один продовжує перебувати у лікарні. Його стан здоров’я стабільний», – повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

За інформацією Перебийноса, тіла двох рибалок, які знайшли одразу після інциденту, вже ідентифіковані і доставлені в Україну в суботу, 20 липня.

Ідентифікація двох тіл, які виявили пізніше, за його словами, очікується сьогодні, після чого буде вирішуватись питання про їхню репатріацію в Україну.

Перебийніс також висловив сподівання МЗС, що правоохоронці обох держав будуть спільно розслідувати цей інцидент.

17 липня ввечері в Азовському морі неподалік російського селища Воронцовка сталося зіткнення українського баркаса і катера берегової охорони прикордонної служби Росії. Рибальське судно перекинулося, внаслідок чого двоє українських рибалок загинули, ще двоє зникли безвісти.

За фактом цього інциденту російська сторона порушила кримінальну справу, триває розслідування.
XS
SM
MD
LG