Доступність посилання

ТОП новини

Затриманий у Британії українець відмовився від зустрічі з консулом – МЗС


Громадянин України, 25-річний Павло Лапшин, звинувачений британською поліцією у вбивстві пенсіонера Могаммеда Саліма у Бірмінгемі, відмовився від зустрічі з українським консулом. Про це сьогодні повідомив речник Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс.

Посольство України у Лондоні порушувало питання щодо організації зустрічі з Лапшиним, однак він двічі від неї відмовлявся, повідомив Перебийніс.

«Британська сторона забезпечила дотримання прав нашого громадянина, зокрема, йому надано адвоката і перекладача. За інформацією британської поліції, вони співпрацюють з компетентними органами України для з’ясування додаткової інформації про Лапшина. Група слідчих з антитерористичного підрозділу поліції Вест-Мідленду має намір відвідати Україну протягом найближчих днів», – зазначив речник.

Офіційні звинувачення проти Лапшина британська поліція висунула 22 липня, сьогодні відбудеться слухання у справі звинуваченого українця у Вестмінстерському магістратському суді (кримінальному суді першої інстанції) в Лондоні. Убивство британця, мусульманина за вірою, має ознаки тероризму, зазначив Перебийніс.

За його словами, поліція відпустила без висунення звинувачень другого українця, взятого під варту разом з Лапшиним 18 липня.

19 липня поліція Вест-Мідленду оголосила про арешт двох українців, яких запідозрили в організації вибухів біля мечетей на околицях Бірмінгема. 22 липня стало відомо, що поліція Британії відпустила одного із затриманих.
XS
SM
MD
LG