Доступність посилання

ТОП новини

Українські християни підуть святкувати хрещення Русі різними шляхами


Українська православна церква (Московського патріархату) розпочне святкування 1025-річчя Хрещення Київської Русі з освячення і літургії в новозбудованому Свято-Андріє-Володимирському храмі. Про це заявив керівник прес-служби УПЦ (МП) протоієрей Георгій Коваленко.

За його словами, найважливішими заходами, присвяченими річниці Хрещення, буде урочиста академія в палаці «Україна» 26 липня і молебень на Володимирській гірці 27 липня. У цих заходах, повідомив Георгій Коваленко, братимуть участь президент України Віктор Янукович і глави інших держав. Також в УПЦ (МП) очікують, що до святкування долучаться керівники ще дев’яти помісних православних церков.

Тим часом Українська православна церква – Київський патріархат почне святкування річниці Хрещення Київської Русі 27 липня зі всенічної молитви у Володимирському кафедральному соборі, а наступного дня відбудеться божественна літургія і хресна хода до Володимирської гірки.

Загалом заходи різних церков зі святкування Хрещення Київської Русі не перетинаються між собою. На думку протоієрея Георгія Коваленка, таким чином і влада, і керівники цих церков подбали про те, щоб не перешкоджати одне одному й не провокувати напруження.
XS
SM
MD
LG