Доступність посилання

ТОП новини

Свідок каже, що в райуправлінні міліції Індила не штовхали


У Шевченківському районному управлінні міліції у кабінеті, де складався адміністративний протокол, студента Ігоря Індила ніхто не штовхав. Про це сьогодні під час допиту в Деснянському райсуді Києва сказав свідок Олександр Хоменко, який перебував з Індилом в управлінні міліції в травні 2010 року.

На початку допиту Хоменко сказав, що майже не пам’ятає подій того дня і попросив суддю зачитати його свідчення з попереднього судового засідання. Однак, суддя продовжила ставити запитання свідку.

Представник державного обвинувачення запитала у свідка, чи розповідав він будь-кому про те, що нібито Індила хтось штовхнув у райуправлінні міліції, на що Хоменко відповів, що не спілкувався з цього приводу ні з ким.

Хоменко також заявив, що не пам’ятає тих подій і зазначив, що лікувався в стаціонарі через нервовий розлад після смерті друга.

Крім того, за словами свідка, дільничний Приходько відвіз його назад у гуртожиток і про смерть друга він довідався тільки вранці наступного дня.

20-річний студент Ігор Індило помер у Шевченківському райуправлінні міліції Києва у травні 2010 року. 28 травня 2010 року за вказаним фактом прокуратура Шевченківського району порушила кримінальну справу. Обвинуваченими у справі є двоє працівників міліції Сергій Коваленко і Сергій Приходько.

23 грудня 2011 року Деснянський райсуд Києва у цій справі визнав винним Коваленка, але звільнив його за амністією. 5 січня 2012 року Деснянський суд також оголосив вирок стосовно дільничного інспектора Приходька, засудивши його до 5 років позбавлення волі, але звільнивши від відбування покарання з випробувальним терміном на два роки. Батьки Ігоря Індила подали апеляцію на ці рішення. Апеляційний суд Києва скасував рішення Деснянського райсуду та повернув її назад для розгляду у новому складі суду.
XS
SM
MD
LG