Доступність посилання

ТОП новини

У Росії інформаторові про дії спецслужб США так і не дозволили залишити транзитну зону летовища


Анатолій Кучерена виходить із транзитної зони «Шереметьєва» після зустрічі з Едвардом Сноуденом, 24 липня 2013 року
Анатолій Кучерена виходить із транзитної зони «Шереметьєва» після зустрічі з Едвардом Сноуденом, 24 липня 2013 року
У Росії викривачеві таємних програм стеження США американцеві Едварду Сноуденові в середу наразі так і не дозволили вийти з транзитної зони летовища «Шереметьєво» під Москвою, де він перебуває вже понад місяць.

Як повідомив журналістам російський адвокат Анатолій Кучерена, який надає Сноуденові юридичну допомогу, від Федеральної міграційної служби Росії досі не надійшла довідка про прийняття прохання американця про тимчасовий притулок, яка стала б для нього тимчасовим посвідченням особи.

Він висловив сподівання, що ця довідка все ж надійде «найближчим часом».

Російське агентство «Інтерфакс» теж повідомило з посиланням на джерело у Прикордонній службі Росії, що до прикордонників не надходило ніяких документів щодо Сноудена, тому американець, чинність паспорта якого США скасували, і далі не може залишити транзитну зону і формально перетнути російський кордон.

Раніше в середу російські засоби інформації повідомляли, ніби Сноуден уже отримав необхідні документи і зможе вийти з транзитної зони вже найближчими годинами.

США вимагають видачі Едварда Сноудена, якого звинувачують у шпигунстві та інших подібних злочинах через його викриття таємних програм стеження американських спецслужб.
XS
SM
MD
LG