Доступність посилання

ТОП новини

Прихильники скиненого президента Єгипту закликали до масових протестів


Під час сутичок між прихильниками Мухаммада Мурсі і поліцією в Каїрі, фото 22 липня 2013 року
Під час сутичок між прихильниками Мухаммада Мурсі і поліцією в Каїрі, фото 22 липня 2013 року
У Єгипті прихильники скиненого президента Мухаммада Мурсі з лав руху «Мусульманське братство» закликали в середу до масових протестів проти «перевороту» й за поновлення його на посаді. Вони закликають влаштувати ці акції у п’ятницю, головний день молитов і вихідний.

Так ісламісти відповіли на заклик військових провести того ж дня, у п’ятницю, масові акції по всій країні на підтримку нової влади.

Із таким закликом виступав у середу чільний військовий Єгипту Абдель-Фаттах ас-Сісі, який очолив усунення від влади президента Мухаммада Мурсі на початку місяця. За його словами, масова підтримка єгиптян має стати для нього мандатом для боротьби з насильством і потенційним тероризмом.

Генерал-полковник Абдель-Фаттах ас-Сісі, який обіймає посади міністра оборони, голови Вищої ради Збройних сил і начальника Генерального штабу й головнокомандувача Збройних сил, також пообіцяв, що військові дотримаються плану нової тимчасової влади Єгипту, який передбачає реформування конституції і нові вибори через півроку.

Військові утримують Мурсі у невідомому місці. Після усунення президента в Єгипті відбуваються сутички між його прихильниками, з одного боку, і супротивниками й силами безпеки, з іншого. У цих сутичках загинули, за оцінками, близько 200 людей. «Мусульманське братство» Мурсі заявляє, що буде продовжувати протести до поновлення на посаді усуненого президента.
XS
SM
MD
LG