Доступність посилання

ТОП новини

Павла Лапшина залишили за ґратами до суду


Павло Лапшин (в центрі), фото з офіційного сайту НМетАУ
Павло Лапшин (в центрі), фото з офіційного сайту НМетАУ
Лондон – Павло Лапшин – український громадянин, якого підозрюють у причетності до терористичних нападів в Англії, залишатиметься за ґратами до початку процесу над ним.

Про це повідомили у четвер, 25 липня, у лондонському Центральному кримінальному суді Old Bailey, де Лапшин з’явився на короткий час за допомогою відеозв’язку із в’язниці.

Прохання відпускати його під заставу не подавали, але адвокати обвинуваченого сказали, що він хотів би мати на процесі перекладачів на російську мову.

Наступного разу Павло Лапшин має постати у суді 2 серпня на попередньому слуханні справи, де від нього можуть очікувати офіційної заяви стосовно того, чи визнає він себе винними, чи ні.

Прокуратура висунула йому звинувачення у причетності до вбивства пенсіонера мусульманина у Бірмінгемі 29 квітня та кількох вибухів у містечках поблизу Бірмінгема у червні та липні.

Цього тижня в Україну з Бірмінгема прибули британські слідчі, які збиратимуть дані про підсудного у його рідному Дніпропетровську.

Редактор відділу кримінальної хроніки однієї з бірмінгемських газет сказав Радіо Свобода, що справа обвинуваченого українця дуже незвичайна.

Зазвичай за підозрою у тероризмі в Британії притягають місцевих мешканців, обвинувачених в ісламізмі, або навпаки – прихильників антиісламських та антиіммігрантських ідей.

Найімовірніше, що Павло Лапшин зараз перебуває у в’язниці Белмарш, що на південному сході Лондона.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG