Доступність посилання

ТОП новини

Політолог Femen звинуватив у нападі на нього «спецслужби»


Політолог руху Femen каже, що його побили спецслужби
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:11 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Політолог руху FEMEN заявляє, що його побили агенти спецслужб
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:55 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ


Політолог феміністського жіночого руху Femen в Україні Віктор Святський, серйозно побитий у Києві, заявив у четер Радіо Свобода, що нападниками на нього були співробітники «спецслужб».

«Зазнав нападу співробітників спецслужби, служби зовнішнього спостереження. Цих людей я бачу кожного дня, вони стежать за мною, іноді змінюються. Я повертався з кафе додому. Близько 23-ї години до мене підійшли двоє людей, які взяли мене під руки і сказали, що зараз із мене почнуть, а потім і дівчатам перепаде. Далі нічого не пам’ятаю. Були сильні удари якимись предметами по голові. Це посилення тиску на активістів через підготовку до святкування Хрещення Русі й приїзду таких гостей, як Путін, Лукашенко, Гундяєв», – заявив Віктор Святський.

Він також припустив, що до його побиття можуть бути причетні російська ФСБ та білоруський КДБ.

Із такою ж версією виступав у четвер і рух Femen, який пов’язує це побиття з намаганнями спецслужб завадити ймовірним акціям протесту під час відзначення 1025-річчя Хрещення Русі.

У Службі безпеки України вже відкинули в четвер такі заяви. «Служба безпеки немає ніякого стосунку до цієї ситуації. Ми спростовуємо звинувачення, висловлені у такому піар-контексті, вони абсолютно не логічні. Ми спростовуємо як стеження за цією людиною, так і причетність до цього прикрого інциденту. Це абсолютно не стиль і методи роботи української спецслужби. Дико звучить припущення, що Служба безпеки могла зробити такий вчинок, що ця людина цікава у контексті виконання наших завдань», – сказала Радіо Свобода речниця СБУ Лада Сафонова.

Вона також спростувала заяви щодо причетності до побиття Святського російської ФСБ і білоруського КДБ й наголосила: «На території України працюють тільки українські правоохоронні органи».

Віктора Святського побили в середу в центрі Києва. З розбитим обличчям, підозрою на перелом щелепи і вибитими зубами його доправили до лікарні швидкої допомоги.
XS
SM
MD
LG