Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі почали перевіряти психічний стан активістки, яку суд відправив до психлікарні


Чи справді Радченко хвора, перевіряє на вимогу омбудсмена комісія МОЗ
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:37 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Чи справді Радченко хвора, перевіряє на вимогу омбудсмена комісія МОЗ

У Запоріжжі в четвер почали досліджувати психічний стан активістки Раїси Радченко. Комісія Міністерства охорони здоров’я з восьми лікарів-психіатрів із різних областей України почала працювати на вимогу омбудсмена Валерії Лутковської, яка взяла цю справу на особистий контроль.

Комісія з Києва працюватиме в Запоріжжі до кінця тижня, повідомили лікарі-психіатри Радіо Свобода. Результатів слід очікувати не раніше як наступного понеділка.

Журналістів до Радченко вкотре не допустили. Її дочка також не змогла бути присутньою під час спілкування лікарів із матір’ю.

Проти дочки активістки Дарини Радченко також порушили кримінальне провадження. Вона нібито перешкоджала міліції біля Ленінського райсуду, коли її матір передавали до рук санітарів психлікарні. Суд над діями Радченко-молодшої має відбутись 1 серпня.

Тим часом обласна прокуратура Запоріжжя почала перевірку законності дій психіатрів та міліції. Цими днями зазнали дисциплінарного покарання працівники міліції, які перевіряли житлові умови дочки активістки разом із комісією з прав дитини Запорізької міськради. Прокурори порушили кримінальне провадження за статтею 365 Кримінального кодексу України «Перевищення влади або службових повноважень».

70-річна Раїса Радченко перебуває на примусовому психіатричному лікуванні за рішенням суду. Сама активістка каже, що проти неї почались репресії з боку міської влади, яка хоче закрити їй рота. Правозахисники вже били на сполох, закликаючи розслідувати цю подію.

Минулого року Раїса Радченко зібрала 11 тисяч підписів за відставку міського голови Запоріжжя Олександра Сіна. А після її чергового візиту до адміністрації президента України втратив посаду керівник районного управління МВС.
XS
SM
MD
LG