Доступність посилання

ТОП новини

Путін: Україна може отримати переваги у Митному союзі


Путін на конференції «Український вибір», Київ, 27 липня 2013 року, фото з Facebook депутата Верховної Ради Олега Царьова
Путін на конференції «Український вибір», Київ, 27 липня 2013 року, фото з Facebook депутата Верховної Ради Олега Царьова
Президент Росії Володимир Путін вважає, що українська економіка може отримати конкурентні переваги тільки у разі вступу до Митного союзу. Про це він заявив у суботу, виступаючи перед учасниками конференції, організованої громадським рухом «Український вибір» Віктора Медведчука.

«Сьогодні йде дуже напружена конкурентна боротьба на світових ринках, за ці ринки. Упевнений, що переважна більшість присутніх тут розуміє, що, тільки об'єднуючи зусилля, ми можемо бути конкурентоспроможними і виграти в цій досить суворій конкурентній боротьбі», – заявив він.

При цьому Путін звернув увагу на поточні економічні показники на пострадянському просторі, які, за його словами, говорять самі за себе.

«У першому кварталі цього року у нас товарообіг з Україною впав на 17 з гаком відсотків. У країнах Митного союзу він в позаминулому році виріс на 34%, у минулому – ще на 11%, а в першому кварталі цього року у нас зростання склало вже 2-3%, незважаючи на спад у світовій економіці. У нас постійний підйом», – сказав Путін.

Президент Росії вважає, що майбутнє економічних відносин Росії і України залежить від того, «як ми домовимося про спільну роботу на абсолютно рівноправних, чесних, зрозумілих і прозорих умовах».

Сьогодні в Києві Путін взяв участь у святкуванні 1025-річчя Хрещення Русі і мав коротку зустріч з президентом України Віктором Януковичем.
XS
SM
MD
LG