Доступність посилання

ТОП новини

Справу про фільм щодо обвинувачених у «дніпропетровських терактах» ще раз розгляне суд


Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ взяв у провадження касаційну скаргу обвинуваченого в тероризмі Дмитра Реви на рішення Апеляційного суду Києва стосовно фільму «Пекельне пекло». Про це сьогодні повідомила адвокат і сестра Реви Оксана Томчук.

За її даними, Вищий спеціалізований суд вирішив, що є «необхідність перевірки матеріалів цивільної справи, є всі підстави для відкриття касаційного провадження».

«Цей позов спрямований не лише на захист інтересів Дмитра, а й на боротьбу з таким ганебним явищем, як замовна псевдожурналістика, яка обслуговує брудні ігри владних структур», – заявила адвокат Оксана Томчук.

2 квітня цього року Шевченківський районний суд Києва задовольнив позов Дмитра Реви до Першого національного телеканалу і компанії «V-TV», визнавши недостовірною інформацію про Реву, а саме те, що нібито він є «терористом» і «бомбістом». Суд також зобов’язав «Перший національний» надати ефірний час для спростування інформації. Однак 4 липня Апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції.

18 жовтня 2012 року в ефірі Першого національного телеканалу вперше вийшов фільм «Пекельне пекло», який був присвячений серії вибухів у Дніпропетровську. Творці фільму стверджували, що обвинувачені в справі – винні і що двоє з них працювали в штабі депутата-бютівця і вели листування щодо антитерористичних заходів із керівництвом Дніпровської ГЕС і Запорізькій АЕС.

27 квітня 2012 року в Дніпропетровську вздовж центрального проспекту сталося чотири вибухи. Потерпіла 31 людина. У червні Генеральна прокуратура заявила про затримання чотирьох чоловіків, підозрюваних у скоєнні вибухів у Дніпропетровську. За офіційною версією, мотив у них був корисливий: чоловіки вимагали 3,5 мільйона доларів. Серед підсудних – дніпропетровський політолог Віктор Сукачов і його приятелі Віталій Федоряк, Дмитро Рева, Лев Просвірнін. Їх також обвинувачують у скоєнні ще семи терактів у містах України.
XS
SM
MD
LG