Доступність посилання

ТОП новини

Владу України знову закликають розслідувати напад на журналіста


Влада України має розслідувати жорстокий напад на луганського тележурналіста, який висвітлював тему корупції в місцевій міліції, заявляє міжнародний Комітет захисту журналістів. За повідомленням, на Сергія Остапенка, журналіста телекомпанії «Ірта» напали біля під’їзду його будинку в Луганську. У нього зламана щелепа та інші травми.

«Коли на журналіста, який розкриває ймовірні порушення в роботі місцевої поліції, нападають, регіональна влада зобов’язана втрутитися і забезпечити цілісність розслідування. Ми покладаємо на владу відповідальність за безпеку Остапенка і затримання винних у нападі», – заявила координатор європейської і центрально-азійської програми комітету Ніна Огнянова.

Напад стався вчора, о 4 годині ранку. За словами журналіста, він вийшов з дому, щоб купити води. Як заявляє Остапенко, нападники не взяли телефон і гаманець, які він мав при собі. Журналіст каже, що не має особистих ворогів, загроз з професійною діяльністю також не було, тому про мотиви нападників йому невідомо.

Водночас у луганські міліції заявляють, що журналіст був у стані алкогольного сп’яніння і виходив із дому за пивом. «29 липня 2013 року о 4 годині ранку він вийшов із дому, щоб купити пиво, і біля під’їзду будинку, де він проживає, двоє невідомих під час раптово виниклої сварки заподіяли йому тілесні ушкодження», – йдеться в повідомленні на сайті міліції Луганської області.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження і проводять слідчі дії в справі.

Як наголошують у Комітеті захисту журналістів, напад на Остапенка є другим жорстоким нападом на журналістів, які пишуть критичні матеріали про міліцію, на сході України. 21 липня в Донецьку невідомі побили Олега Богданова, журналіста «Дорожнього контролю». Йому зламали ніс і щелепу.
XS
SM
MD
LG