Доступність посилання

ТОП новини

Україна взяла участь у консультаціях щодо російського утилізаційного збору на авта


Представники України взяли участь цими днями в консультаціях між ЄС і Росією щодо чинного в Росії утилізаційного збору на автомобілі у приміщенні Європейської комісії у Брюсселі, повідомило у вівторок Міністерство економічного розвитку і торгівлі.

У консультаціях, що відбувалися в понеділок і вівторок, також брали участь Японія, США, Китай і Туреччина, мовиться в повідомленні.

У перебігу цих консультацій Україна представила своє бачення ситуації, наголошуючи на порушенні Росією базового принципу СОТ – забезпечення недискримінаційного характеру торгівлі, а також на недотриманні положень відповідних угод про вільну торгівлю, і наполягаючи на скасуванні заходу.

Інші країни-учасниці консультацій також висловили свою стурбованість щодо негативного впливу цього заходу на торгівлю та його дискримінаційний характер, заявили в Мінекономрозвитку.

Крім того, в понеділок Україна надіслала запит про приєднання як третя сторона до аналогічних консультацій між Японією та Росією, повідомила прес-служба міністерства.

Україна як виробник та експортер автомобілів вважає запровадження в Росії утилізаційного збору на авта дискримінаційним заходом, заявило міністерство.

Водночас у СОТ перебуває на розгляді низка претензій до України через її дискримінаційні кроки, одна з яких стосується схожого українського заходу – запровадження мит на імпортні авта. Такі претензії мають, зокрема, Росія, Туреччина й Японія, які через це готують власні санкції проти України.
XS
SM
MD
LG